Solvalla Amatörklubb arbetar hela tiden för att stimulera Amatörverksamheten inom regionen.

Som vi ser det utgör amatörverksamheten en stor del av själva fundamentet inom travet och är en ovärderlig resurs för sporten. Men likväl är våra fixstjärnor och stortränare ett måste. Tillsammans blir vi en mix som håller travet levande i såväl slott som koja. Fler amatörlopp, bättre prispengar (det går väl lite sisådär måste erkännas), serier, internationella matcher, nationella matcher, träningslopp är några av de frågor vi har på agendan. Vi har lyckats öka antalet amatörlopp på Solvalla, men vi är inte nöjda.

Vi arrangerar dessutom, förutom ovan nämda travlopp, utflykter till intressanta anläggningar knutna till travet. Vi kan t.ex få ta del av en proffstränares tankar, ett stuteris avelsverksamhet, se hur en veterinärklinik jobbar etc. Till våra medlemsmöten försöker vi alltid ha en gästtalare från branschen, allt för att våra medelemmar ska kunna snappa upp nyheter om hur sporten utvecklas eller för den delen avvecklas.

Solvalla Amatörklubb siktar framåt, så oavsett om du kör lopp, tränar häst eller bara är traventusiast, kan du bli medlem här.