Oktober 2013

2013-10-03
Amatörklubben är riktigt vass när det kommer till sponsorjakt.

Vår viktigaste dag, Sponsordagen, går av stapeln den 27 november och i vanlig god ordning har vi gjort rent hus och sålt samtliga lopp. Detta till trots att vi fick flera avhopp i¨år p.g.a. företagen valt andra evenmang. 5 helt nya företag har anslutit och här riktar vi ett x-tra stort tack till Mats Holmstedt som lyckats fånga tre av dessa. Synnerligen starkt gjort. Nu ser vi fram emot fullt hus uppe i Festvåningen.
Har du frågor om Sponsordagen eller vill veta mer, kontakta Ordförande Mats Falk eller Gunnar Stelius. Läs här vad som ingår i paketet

2013-10-03
Fullt hus till Klubben

Ordningen återställd efter gårdagens lopp på Solvalla, där Johnny B Karlsson segrade bakom Timo Nurmos tränade Salt and Lime.
Kombinationen Karlsson-Nurmos bär frukt i var och varannat Amatörlopp, vilket oxå avspeglar sig i amatörligan som Johnny B leder smått överlägset.
Tvåa i går kom Patrick Hedqvist och trea var Mats Ulriksson. Klubben ropar Salut till alla tre för stronga prestationer.

2013-10-04
ST i Moderaternas ledband?

En motion kommer från partikamrater till Finansmarknadsmister Peter Norman som "skall se om det går att göra en översyn av Sveriges höga totolistaorskatt". Motionen publiceras på ST hemsida.
Precis som Lars G Dahlgren på Ronden skriver om detta som ett "röstfiskespel" och ställer den korrekta fråga, "Om det inte vore bättre att dessa partikamrater tog sig an P Norman och dennes hårnackade attityd."
Herr Norman verkar inte vilja ge sig förrän travsporten är i graven. Att ge dennes parti utrymme på ST hemsida för röstfiske  kan tyckas underligt, särskilt då man haft 7  år på sig att justera totoskatten. Men det är klart, det är först nu som det drar ihop sig till val... Frågan ställs också  av Ronden om ST hemsida skall vara ett Forum för politiska utspel... Moderaterna har som sagt haft 7 år på sig att justera totskatten....

2013-10-05

Ny indelning av landets Travbanor. Solvalla skall enligt utsago få en särställning (?). Det är dock oklart vad detta betyder. Allt nedan i linje med ST´s Horizont 2017, att alla banor skall leva.
Nationalarena - Solvalla
Regionala Nav (banor) - Åby, Jägersro, Bergsåker
Tävlingsbanor - 14 st (ex Halmstad), Eventbanor - 10 st, Sommarbanor - 5 st
Vilket är bäst, att alla "lever" i en tynande tillvaro eller att kanske hälften lever gott, frodas och utvecklas i en miljö som både människor och hästar trivs i?

2013-10-05
Solvalla får 15 nya tävlingsdagar. Tyvärr framgår det inte hur prispengarna i loppen ser ut. Så frågan blir, hur många hästar i ett lopp på Sveriges Nationalarena, förutom vinnaren, kommer att bära sina egna kostnader den månaden...?
Lanseringen av V86 Express har skjutits fram till slutet av februari pga. Vinter-OS i Sotji. Kalla fötter hos Atg?

Så här tjusigt såg det ut ett varv från mål...

2013-10-06
Direktrapport från Ordföranden i Holland

"I går blev di svenske hjältarna helt avklädda av holländarna.
Trots att de efter ett varv belagt de tre första platserna, med Goce Kulusevski i ledningen, flög holländarna fram under det sista varvet o samtiga holländare var före våra killar i mål. Med vår värd Fred som överlägsenn vinnare. Men buffen var god o kanske lika italiensk som lottningen (?) av hästar till loppet."

Som tur är skall en returmatch gå av stapen hemmavid och med väl prepparerad tombola och åtskilliga rävar bakom blågula öron torde saken vara biff. Vi rätar på ryggen och betänker att "hämden är ljuv" samtidigt som vi fyrar av vårt allra vänligaste och timida leende och hälsar träskofolket välkommen till oss.

2013-10-11
Dagens Amatörlopp på Solvalla blev en triumf för Klubbens unge Lukas Svedin som satt upp bakom Ulrica Riesterers Super Fly Rung. Till det finfina oddset 39,84 triumferade ekipaget på tiden 14,3 över 2140a. I och med segern tog Lukas klivet in på topp 12-listan. Trea blev styrelsens Jan Skoglund bakom sin egen Big Ben.

2013-10-16
Hemmamatchen 13/11 mot Holland får gå under namnet "Hämden är ljuv". Hur vi ska "rigga" tombolan är ännu en gåta och vi tar tacksamt emot tips. Klart i alla fall är att hemmakuskar blir: M Holmstedt, J Ekstam,
J Lasson, G Kulesevski, G Wester,
J Åkerfeldt. Med denna startsexa lär riggning vara onödigt och vi räknar kallt med en helt gul/blå prispall.

2013-10-16
Höstmötet spikat - med ST´s nye chef (?) Johan Lindberg som gästtalare

Onsdagen den 11 december kör vi höstmöte. Vi startar i Arkaden kl 17.30 och efter mötet tar vi oss till Valla Krog och inmundigar Julbord och avnjuter V86:an på plats. En tanke - Hur ska det gå med Solvallas slogan "Bäst på plats" efter nyår?
Ni som vill delta vid Julbordet, sätt in 100 kr per person på plusgiro 591413-0 senast den 3 december och skriv namn på talongen. Välkommen.

2013-10-18
Det ljusnar för Travsporten - äntligen

Med siffror som talar sitt tydliga språk lämnar ST´s Hörnberg sitt uppdrag. Under Hörnbergs tid som Generalsekreterare pekar samtliga siffror rakt ner i Källaren, nej rakt ner i Underjorden. Ur vår Amatör-synvinkel ser vi att antalet amatörtränare har halverats under Hörnbergs tid vid rodret. Samliga siffror som presenteras visar på halvering eller kraftiga försämringar under Hörnbergs tid, läs lysande Lars G Dahlgrens blogg som talar sitt tydliga språk. Den frågan man ställer sig nu, klarar sittande personer att tillsätta rätt? Det finns ju anledning till oro med tanke på avgående Generalsekreterarens resultat...
Förhoppningsvis bryter ST trenden och gör tvärt emot Atg och Solvalla och betraktar kunskap om travet som en merit, så vi slipper höra "att inte kunna något om travet är en fördel"., Sen vore det önskvärt om det fanns en tydlighet, för vem ST´s Generalsekreterare ska verka: sporten, ägarna, uppfödarna och de aktiva. Finns det därtill en ryggrad och lite "jävlar anamma" så tackar vi inte nej till det heller.

2013-10-21
Fullt Hus, Grand Slam - Rock on

Superlativen haglade över Klubben efter gårdagens Amatörlopp på Solvalla och mest kunde Michael Laudon sola sig. Jan Hellstedt hade den goda smaken och insåg att ska man vinna Amatörlopp på Valla så ska man leta kusk i vår matrikel. Med J. Hellstedts Gigant Sånna seglade M Laudon iväg och vann med 2,5 längd före Klubbens Patrik Fernlund, som i sin tur var mulen före Amatörseriens överlägsne ledare Johnny B Karlsson. Vi noterar även att G.Elo, M. Holmstedt och L. Medelberg korsade linjen precis bakom - Alltså lade Klubben beslag på samtliga pengaplatser, alltifrån förstaplatsen till matlappsplatserna 2 och 3 samt veckopengsplatserna 4-6. Mycket tjusigt och styrelsen ställer sig givakt och skickar på en klockren honör för våra 6 medlemmar. Frågan är om landets övriga Amatörer vågar komma till Valla framgent...?
ps, tack Uffe

2013-10-25

Det tillfälliga avtalet med staten går ut i dagarna. Istället för ett nytt avtal förlängs det g:a igen med ytterligare tre månader. Enligt Hans Ljungkvist verkar det finnas ett embryo till att Staten lyssnar - fan trot. Således är det nya magiska datumet den 31 januari 2014 och vi får hoppas att ST haft Murphy på lunch och har katastrofplanen klar, för vi orkar inte lystra eller dansa ytterligare en sväng efter Alliansens falska pipa, dags att slå ner klacken en gång för alla. För nu torde det vara fardigsnyftat om orättvisor och skattepålagor uppe i silvergrisen. Nu vill vi se lite ryggrad och hårt mot hårt. Läs mer.