2014-11-26

Återigen blev Amatörklubbens Sponsordag en succé. Fullt hus, ca 190 gäster som spelade friskt, åt och drack gott. Vår kanske frekventaste och antalsmässigt största gäst Christer Nöjd AB hade en deltagare som kunde det här med trav, "peeela på fiiineen" sa han och det var precis vad han gjorde. Efter första loppet mötte jag en nöjd finne i luckan, Jorma hade vunnit till 23 gånger pengarna. Ordförande Mats Falk hade komponerat ett klart gångbart system inför aftonen som samtliga företag hade en andel i. Det började storstilat när spiken Nahar satt i första V86-avdelningen. 

Då var vi uppe på fyra rätt eftersom tre avdelningar var "målade". Men såsom så många gånger förr viker fru Fortuna ihop sitt trollspö i mitten av tävlingarna och där gick luften ur årets system. Roligt var dock att en av våra återkommande sponsorer, Brodin Chartering, hade häst till start och som vann säkert. Sen måste vi rikta ett varmt tack till Nicklas med personal i Restaurangen. Restaurangen gör ett enastående arbete och har fått fantastisk snitts på Julborden och alla våra små egna önskemål. En stor eloge till dem. Till sist ett varmt tack till våra sponsorer, utan er skulle Solvalla Amatörklubb stå sig slätt - det är ni som ser till att vi kan bedriva trav på "hobbynivå" även i Stockholmstrakten. Varmt tack och väl mött nästa år.

Oktober 2014

2014-10-07

Det var ett osedvanligt tjusigt team som Amatörklubben ställde på benen mot Wolvega, Holland. Till skillnad mot f.g. år, då resultatet var allt annat än framgångsrikt kunde vi i år räkna in en snygg poängseger. Dock gick segern till våra värdar, men därbakom radade Team Solvalla upp sig.
Louise blev bäst med en andraplats och tätt bakom på en tredjeplats kom Johan Lasson, Malin 4:a, Lukas 6:a och Alf 9:a. Sammantaget en strong laginsatts och hur det går den 24 oktober, då vi har hemmamatch återstår att se.