Är du intresserad hur en Hästtandläkare tänker?

Onsdag den 15 juni kl.18 kommer Hästtandläkaren Ulf Berglund och föreläser för medlemmar i Solvalla Amatörklubb om väsentligheter gällande hästens tandhälsa.
Bli medlem för 2022:
Årsavgift 300 kr till PG: 59 14 13-0
Obs! glöm inte bort att ange ditt namn vid inbetalningen.

Klubbens återkommande möten

Årsmöte

Årsmöte hålls senast den sista april, allt enligt våra stadgar.

Normalt håller vi till på Solvalla. Vi har varit i såväl kongressen, festvåningen som arkaden. Allt beroende på tillgång och hur många vi uppskattas bli.

Kallelse går ut i enlighet med stadgarna, senast 14 dagar innan årsmötet hålls. Där meddelas tid och plats.

Vi tar mer än gärna emot motioner enligt föreningssed. Se bara till att vi har dem tillhanda i god tid före årsmötet, se stadgarna.

I samband med årsmötet serveras alltid något ätbart.

Alla medlemmar är välkomna.

Vårmöte 2013

Återigen har Amatörklubbens vårutflykt fått förmånen att hälsas välkomna till Ekerö och anrika Menhammar Stuteri, där vi bl.a. kommer få stifta närmare bekantskap med avelshngstar som Chocolatier, Going Kronos och den högaktuelle och elitloppsklare Maharajah m.fl. Menhammar, med Margareta i spetsen toppar uppfödarligan år från år och i skrivande stund toppar Menhammar listan med i princip tre gånger så mycket insprunget som tvåan, det säger en del om satsningen och kvaltén. Så vi kan nog lugnt räkna med att vi kommer att få se några av framtidens stjärnor under vårt besök.

Klubben bjuder på mat i någon form, varvid vi vill att ni anmäler er till Ulf Collstam på telefon 070-654 41 87 eller 08-96 28 66 senast den 8 juni. Det går även utmärkt att maila Uffe, ulf.collstam@telia.com

Buss avgår från Stallbacksparkeringen kl 17.00 den 13 juni. Varmt välkomna hälsar ordförande Mats Falk och övrig styrelse.

Vår- & Höstmöte

Vårmötet brukar vi hålla i samband med vårutflykten. Normalt i maj-juni, precis när Sverige är som vackrats. Själva mötet brukar ha lite lättare framtoning, då det ligger relativt nära det mer strikta årsmötet.

Likaså här ser vi till att det alltid serveras något ät- och drickbart, kanske även det av lite lättare karraktär, allt beroende var vi befinner oss.

Höstmötet ligger, i kontrast till vårmötet, under den kanske kärvaste tiden på året, november-december. Då ser vi till att mötet hålls i varma sköna lokaler, oftast på Solvalla. Här brukar vi satsa lite mer på maten och har de senaste åren tagit del av Solvallas Julbord i samband med onsdagstävlingar. En genuin afton, där vi förenar nytta med nöje för oss travälskare.

Alla medlemmar är välkomna.

Årsmöte 2015

Tisdagen den 28 april hölls klubbens årsmöte. Antalet deltagare var riktigt bra då 44 medlemmar hittat till Solvalla..
Klubben hade 2 gäster på mötet. Christer Harmsund, foderexpert, informerade om utfordring av ung- och tävlingshästar. Sedan ändrade Daniel Redén scenen och berättade entusiastiskt om sin rörelse och sitt sätt att träna hästar. Här missade icke närvarande medlemmar ett kanonframträdande av Sveriges bäste B-tränare.

På mötet omvaldes Mats Falk till ordförande och likaså omvaldes styrelsemedlemmarna Ulf Collstam och Jan Skoglund på 2 år. Ny i styrelsen blir Henrik Wingmyr, ansvarig för träningloppen. Fyllnadsval på ett år gjordes av kassören Gunnar Stelius. Glenn Elo och Mats Holmstedt omvaldes som styrelsesuppleanter och ny suppleant är Göran Larsson.

Styrelsemöten

Normalt sammanträder styrelsen mellan 12-15 ggr per år. Mötena hålls vanligtvis på onsdagarna i vår klubblokal, som ligger i Föreningshuset, dvs gamla Sekretariatet. Styrelsen förfogar även över ett bord (313) i Bistron, där någon av oss allt som oftast befinner sig på onsdagarna. Du är hjärtligt välkommen att titta förbi om du har frågor, funderingar eller bara vill språkas vid en stund.

Höstmötet 2015

32 personer kom till höstmötet för att lyssna på Peter Untersteiner och sedan avnjuta Valla Krogs julbord.
Peter berättade, under ledning av moderatorn Björn Sjöström, om sin uppväxt i Sverige (med skolskolk ibland) och informerade om sin filosofi gällande träning av travhästar. T.ex. startar Peter aldrig tvååringar. Peter har ca 180 hästar i träning på två ställen. Gården Holm och på Halmstadstravet. Alla äldre hästar står uppstallade på gården, medan unghästarna är på banan.Halmstad är en av de få banor som fortfarande har en levande stallbacke. Åhörarna fick också höra en och annan rolig historia under kvällen.

Ett stort tack till Peter, som kom upp till oss trots att han inte hade några starthästar under kvällen. "Jag hade ju lovat" var kommentaren.

Årsmötet 18/4  2013 var intressant

Vi var inte alltför stor skara som anslutit till årsmötet. Men det var dessto intressantare att lystra till våra gästtalare. Bl.a. Solvallas nye Vd som berättade om framtidsplanerna för Solvalla. Förvisso hade vi hört en del tidigare, men av det blev det inget. Nu får vi hoppas att Solvallas styrelse löper linan ut och inte bara presenterar en idé utan verkställer den. Planerna ser i alla fall storslagna ut och med dom finns det en framtidstro.

Därtill hade vi Nicklas Andersson från Kanal 75 på besök och då vart det fart på tillställningen. Han överskred beräknad tid med ca 100%, men det var det säkert ingen som hade något emot då han både var informativ och fängslande. Många frågor haglade och Nicklas hade svar på det mesta, ibland var han dock kanske bara politiskt korrekt, men att höra hur Tv-världen fungerar var synnerligen intressant.

Efter mötet bjöds det på sen natta-mat i Pressrummet. Klockan hade säkert närmat sig 22 innan vi bänkade oss för att inmundiga Ronny´s mycket välkomponerade meny. Med oss från möte fick vi alla Alf Jonssons bok - En häskarls bekännelser.

Några av våra tidigare gästtalare

2011 hade vi Marike Ollner som gästtalare. Marike är utbildad hästmassör och har lång erfarenhet av travet. Hon har bl.a. arbetat hos Stig H. Johansson innan hon omskolade sig till massör. Idag föreläser hon om hästens fysologi och har skrivit en bok i ämnet.