2015-06-09
Vårutflykt till Daniel Redén och stall Zet

Ett sextiotal medlemmar besökte Daniel Redén och Stall Zet på årets vårutflykt för klubbens medlemmar med familjer.

Där fick vi en visning av stallarna och träningsbanorna med bl.a "lerrakan". Daniel visade också upp ett antal av sina fina travare och förklarade  vad han letar efter extriört på en travare. Daniel berättade också om sin träningsfilosofi gällande skrittning före jobb, antal intervaller, joggning efter jobb och nämnde t.ex att hästarna bara tränas 2 ggr/vecka. I övrigt gäller hagen och utevistelse.

Utflykten avslutades som vanligt med sallad förtjänstfullt tillagad av vår klubbmästare Ronny Gustafsson.

Ett STORT tack till Daniel för ett intressant besök.

2015-04-28
Årsmöte i klubben

Tisdagen den 28 april hölls klubbens årsmöte. Antalet deltagare var riktigt bra då 44 medlemmar hittat till Solvalla..
Klubben hade 2 gäster på mötet. Christer Harmsund, foderexpert, informerade om utfordring av ung- och tävlingshästar. Sedan ändrade Daniel Redén scenen och berättade entusiastiskt om sin rörelse och sitt sätt att träna hästar. Här missade icke närvarande medlemmar ett kanonframträdande av Sveriges bäste B-tränare.

På mötet omvaldes Mats Falk till ordförande och likaså omvaldes styrelsemedlemmarna Ulf Collstam och Jan Skoglund på 2 år. Ny i styrelsen blir Henrik Wingmyr, ansvarig för träningloppen. Fyllnadsval på ett år gjordes av kassören Gunnar Stelius. Glenn Elo och Mats Holmstedt omvaldes som styrelsesuppleanter och ny suppleant är Göran Larsson.

2005-04-28
Årets B-tränare på Solvalla 2014


I bland faller saker mellan stolarna när två föreningar blir en.

Så blev fallet med utnämningen av "Årets B-tränare på Solvalla 2014". Styrelsen utsåg på årsmötet 28 april Anders Ahlneby som värdig pristagare. Hästar tränade av Anders tog 6 vinster, 4 andraplatser och 5 tredjeplatser på 36 starter. Priset, en hjälm, kommer att delas ut vid lämpligt tillfälle.


2015-04-24
Matchen mot Charlottenlund 24 april

Matchen mot Charlottenlund vanns lätt av Solvalla-amatörerna genom en 1:a, 3:e och 4:e plats. Revansch alltså för matchen på Charloenlund i höstas!

Bäst lyckades Glenn Elo som vann med sin egentränade Theo Molar på fina 14,6a (öppnade 09 / 500) och nu stormar Glenn mot vinsten i Amatörserien eller vad säger Johnny B och övriga?. Näst bäst av hemmakuskarna, 3:a, var Alf Nordemo med egenägda Bottnas Avec och Johan Lasson nådde 4:e platsen med Polansky Bi.

Tyvärr lyckades vi inte attrahera tränarna att anmäla trots fina meriter på gästkuskarna (bl.a en med 200 vinster och en med 70 vinster). Tack i alla fall ni som anmälde!