2010 - och framåt

Ett nytt decenium tar sin början och vi slriver 2010. Tyvärr har medlemsantalet darrat till och vi är nu 212 personer som finns registrerade i Klubbens Matrikel. Tittar vi historiskt är det ingen katastrof, men med ett ögonkast på snittåldern och trenden så behövs nya tag. Klubben gör en drive mot Solvallaamatörer med gott resultat, mycket gott faktiskt. På två år har Klubbens omsättning sjunkit med över 40% till 379-tusen kr, mycket beroende på att vi tappat seriesponsorn Folksam. Amatördagen drar dock fortfarande fullt hus och står sig starkt. Vi får fint bidrag av Boko Stables som sponsrar Amatörbästen.

Vandringspriset från Matcherna mot Eskilstuna stannar även detta år kvar i Klubbens prisskåp, mycket tack vare Jan Skoglund och Åke S Olsson som båda segrade i kampen. Lasse Punkari vann serien och frågan kommer att bli om han släpper den ifrån sig under överskådlig tid...

I rubrikloppen spreds segrarna vitt och brett, David Källgren tog hem Gösta Nordins inneslopp, Peter Larsson vann ATG´s Jubileumspris och Amatörbästen vanns av Jens Ekstam.

På årsmötet detta år avtackades Björn Sjöström för lång och trogen tjänst i Klubbens kostym. Björn valdes in som hedersmedlem på mötet. På årsmötet fick vi även lystra till Solvallas Vd Tore Fyrands idéer och planer för Solvallas framtid. Vårmötet besökte nyblivne proffstränaren Claes Sjöströms träningscamp ute i Rimbo och där bjöds såväl på mat som uppvisning av finfina 2-åringar. En strålande dag ur många aspekter.

2011 ger frukt i flera former, bl.a. får Klubben möjlighet att sälja 11 lopp under Amatördagen, vilket också görs. Vi når all-time high i deltagarantal (245 personer) och fyller mer eller mindre Festvåningen på Solvalla. Dagen drar in 295.000 kronor (brutto) till Klubben, vilket förmodligen är rekord.

Insatsen mot ickemedlemar som har amatörlicens på Solvalla f.g. år resulterar i att Klubben ökar sitt medlemsantal med 20% och vid årets slut är vi 254 starka medlemmar. Det blev glädjande nog även en finfin ökning av medlemmar som körde lopp detta år. Klubben tar ett nytt steg ut i den Informativa världen och efter sedvanligt teknikstrul presenteras en ny modernare och mer tidsanpassad hemsida.

Årsmötet hölls för 33 personer och ett nytt grepp togs då Klubben anordnade ett lotteri där 4 uppsittningar mot internationellt motstånd lottades ut. Hästmassören Marike Ollner (flerårigt anställd hos bl.a. Stig H) höll föredrag om vikten av massage för högpresterande tävlingshästar.

Vårmötet som styrde kosan norrut till Jörgen Westholm var synnerligen välbesökt och det bjöds på såväl anekdoter från Annicas tävlande "Down Under" som betraktelser av den omtalade Takbanerakan.

Sportsligt är Klubben aktiv och ordnar under Elitloppshelgen match mot tre Italienska banor. Segrande blir Klubben genom Göran Wester. Även en bortamatch ordnas mot Malta, där framgångarna är mindre framgångsrika. Seriens mästare blir, liksom förra året, Lasse Punkari. Atg´s Jubileumspris går till Travskolechefen Glenn Elo och Mats Holmstedt tar hem Amatörbästen. Segersviten mot Sundbyholm tar slut och vandringspriset huserar numer i Eskilstuna.

Klubben tappar Vinnarcirkeln detta år och drabbas av ytterligare ett ekonomiskt avbräck. Året innan inbringade arbetet med Vinnarcirkeln 73.000 kronor som nu är "borta med vinden". På relativt få år har Klubben blivit av med Vinnarcirkeln, Travskolan och Provloppen. Tunga ekonomiska avbräck för en ideell förening.